Är du en matsnobb?

Publicerad 29.10.2010 kl. 11:55
Nu är det ett tag sedan jag funderade på temat mat & klimat. Men så är det, har man många bollar i luften så får man lov att fokusera med lite snävare perspektiv ett tag.  :-)

Men eftersom jag igen fått in några frågor om matens klimatpåverkan så tänkte jag dela med mig av några myter om ämnet som Naturskyddsföreningen i Sverige tacklat på ett kort och lättfattligt sätt. Klicka på länken nedan!

Fem myter om mat


Jag rekommenderar också en trevlig webbplats om temat (www.matochklimat.se)  samt boken Mat & klimat för den som vill läsa och lära sig mer!


Ja, just det, tänkte glömma - vad betyder begreppet matsnobb, egentligen?
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver?
Fint Tessa, bra sida och säkert boken också...?Matsnobb för mig osökt till ett negativt klingande begrepp, nån som är dryg och översittande. Kanske vi nog kunde kosta på oss att bli lite mera snobbiga vad gäller kvaliteten på maten i Finland. Att snobba till det och välja så långt som möjligt ekologiskt kött etc. Jatack!
Harriet01.11.10 kl. 10:16

Jag är Tessa Turtonen och arbetar vid Marthaförbundet som sakkunnig i frågor som berör miljöhänsyn i vardagen. Jag bloggar, föreläser, håller workshops, inspirerar och ger goda råd för en mer hållbar livsstil. Just nu är mina teman främst Hållbar livsstil - måste eller möjlighet? Shoppingsjuka Gör din egen naturkosmetik Kemikalier i vardagen - ett hot? Ekologisk närmat Ekostädning Jag fortbildar också föräldrar och lärare, eftersom de innehar en nyckelposition i vårt samhälle vad gäller barns och ungas attityder i miljöfrågor. Ta kontakt! tessa@martha.fi

Senaste kommentarer

07.11, 01:24Tessas handskrubb av Väldigt glad Sanna 19 år
29.12, 14:05Marthasalva av Kalle
27.06, 14:05Nytt försök av Elise
08.06, 08:17Nytt försök av Frida