Ditt bästa ekotips?

Publicerad 24.09.2010 kl. 08:57
Senaste tisdag ombads facebookare att bidra med sitt bästa ekotips för att på så vis delta i en tävling. Priset var Kenneth Oker-Bloms fina bok "ät hälsosamt. tänk ekologiskt." Tävlingen på Min Morgons facebook-sida genererade 32 bidrag på en par dagar, vilket inte är så illa..

Det som gladde mig mest var att här öppnades en möjlighet för vem som helst att ge sitt bästa ekotips och ta del av andras på ett väldigt spontant och otvunget sätt. Tävlingsbidragen omfattade allt från filosofiska förhållningssätt, typ "think twice" till väldigt konkreta och praktiska råd om t.ex användning av matsoda vid städning och rengöring.

Bland tipsen finns allt som också Marthaförbundet fokuserar på och talar om; konsumtion och återvinning, kemikalier, avfall, transporter och energi, mat och hushåll och ja, livsstil.

Jag tycker personligen att ALLA tävlingsbidrag borde få ett pris!


PS. Den som blev sugen på fler goda råd kan beställa Marthaförbundets broschyr "110 tips för en hållbar livsstil", t.ex. genom att kontakta mig.
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver?
ÄSch! Vad synd att jag missade tävlingen! Men i hållbarhetens namn kan väl sägas att jag har många kokböcker från förut. Mer och mindre miljövänliga. Glad att läsa att människor engagerade sig! Hoppas ännu på att få folk till en liten hållbarhetscirkel i Tölö i höst.
M29.09.10 kl. 23:10

Jag är Tessa Turtonen och arbetar vid Marthaförbundet som sakkunnig i frågor som berör miljöhänsyn i vardagen. Jag bloggar, föreläser, håller workshops, inspirerar och ger goda råd för en mer hållbar livsstil. Just nu är mina teman främst Hållbar livsstil - måste eller möjlighet? Shoppingsjuka Gör din egen naturkosmetik Kemikalier i vardagen - ett hot? Ekologisk närmat Ekostädning Jag fortbildar också föräldrar och lärare, eftersom de innehar en nyckelposition i vårt samhälle vad gäller barns och ungas attityder i miljöfrågor. Ta kontakt! tessa@martha.fi

Senaste kommentarer

07.11, 01:24Tessas handskrubb av Väldigt glad Sanna 19 år
29.12, 14:05Marthasalva av Kalle
27.06, 14:05Nytt försök av Elise
08.06, 08:17Nytt försök av Frida